Menyer
De fleste ønsker skreddersydd meny, ta kontakt med oss. Vi viser likevel en del menyer slik at du har et utgangspunkt for ideer.
Alle priser er inkludert MVA. Duker, servietter og lys.
Selskapsmeny akademiet vår
Meny 1
Grillet blomkål
karamellisert blomkålpure, ristede mandler, rogn og kapersvinagrett.
Kalv ytrefilet
soppstuing, grillet kål, regnbuegulrøtter, pommes Anna og gulrotchips
Nemesis
bringebærcoulis, hvit sjokolade og friske bær
kr. 590,- per person
Meny 2
Laks 45
nordisk dressing, vårløkmajones og rugcrumble
Gårdskylling
fondantpotet, gulrotpure, grillet gulrot, bakt purreløk og timiansjy
Tjukkmelk pannacotta
syltet pære og hvit sjokolade
560,- per person
Meny 3
Roastbiff
steinsoppmajones, frisesalat, rødløk og kapers
Stekt laks,
grønne asparges, saltkokte poteter, bakt regnbuegulrot og sandefjordsmør.
Bringebærmousse
syltet kirsebær og sjokolade
570,- per person
Meny 4 vegetar
Grønne asparges
jordskokkpure, jordskokkchips, syltet rødløk og sauce vierge
Confitert selleri
gulrotpure, stekt portobello, fenikkelcrudite, bakte solørpoter, frisesalat, syltet løk og kapersvinagrett
Eplekompott fra Hardanger
pisket gryr, og frysetørket bringebær
550,- per person
Lunsj meny vår
Meny 1
Pastinakksuppe
Bakt kjørvelrot og chips av rotgrønnsaker
Andeconfit
Råstekte Solørpoteter, bakt gulrot, syltet løk og sennepssjy
Rørospudding med syltede kirsebær
490,- per person
Meny 2
Laks 45
Wasabimajones, paspier, ponzu gulrot og sesamfrø.
Hangersteak
Potetpuré, confitert gulrot, syltet delicatesseløk og salviesjy
Vaniljebavaroise
Plommekompott med plommer fra Hardanger og revet mørk sjokolade
480,- per person
Meny 3
Bakt selleri
Pesto rosso, hjertesalat, syltet rødløk og revet Parmesan
Stekt torsk
Selleripuré, bakt purreløk, erteskum og lodderogn
Marengs med vaniljekrem, mandler og fritert sukkerbrød.
470,- per person
Meny 4 vegansk
Bakt selleri
Pesto rosso, hjertesalat, syltet rødløk
Stekt østerssopp
Solørpotet, bakt purreløk, linseragu og chimichurri.
Gryrkrem
Plommekompott med plommer fra Hardanger og havrecrumble.
460,- per person
SkalldyrBuffet
Skalldyrbuffet
Reker
Blåskjell
Sjøkreps
Taskekrabbeklør
Marinerte haneskjell
Gazpachosuppe
Grønn salat
Grillet spisskål, løkpure og kapersvinagrett
Roastbiff
Safran aioli
Majones
Remulade
Focaccia
Assorterte kaker
Skalldyr legges på skalldyrplateu
499,- per person
Spekemat buffet
Spekeskinke
Fenalår
Spekepølse
Eggerøre
Potetsalat
Rømme
Flatbrød
3 90,- per person
Tapasmeny 1
Patatas bravas
Albondigas i tomatsaus
Tomatsalat m/ chevrekrem
Grønne asparges m/ serranoskinke
Kyllinglår m/ sesamfrø og chiliglaze
Torsk og pistasjsmør
Hjemmerøkt laks og eggekrem
Grønn salat, syltede grønnsaker, ostekrem og walnøtter
Oliventapenade og toast
Manchego og fikenchutney
Focaccia
Aioli
Dessert petit four:
Sjokoladekakebiter, fruktterter og frukt
440,- pr. person
Tapasmeny 2
Kjøttboller
Husets roastbiff
Potetsalat
Majones og remulade
Spekeskinkefat
Røkt laks m / eggerøre
Potetlefse m / ostekrem og gressløk
Pastasalat m / skalldyr
Grønn salat
Landbrød og pisket smør
380,- per person
Tapasmeny 3
Grillet grønnsaker med løkpure
Tortilla med poteter og ost
Kjøttboller i tomatsaus
Spekemat
Chorizo
Hjemmerøkt laks med eggekrem
Tapenade på toast
Shasimi med soya
Poteter med rosmarin og hvitløk
Torsk med pistasjsmør
Grønn salat med syltet gulbeter
Ostefat med fikenkompott
Focaccia og aioli
480,- per person
Tapasmeny 4
Tomatsalat m/ mozzarella
Kjøttboller i spicy tomatsaus
Patatas bravas
Grønn salat m/ syltet fennikel og chevre
Scampi med chili og dill
Manchego og serranoskinke m/ fikenkompott
Focaccia
Aioli
Aspargesbønner og sitronvinagrette
480,- per person
Salatbuffet
Pastasalat
Grønn salat m/ beter
Tomatsalat
Eggsalat
Saltbakte rødbeter og persille
Roastbiff
Landbrød
Aioli
320,- per person
Gryteretter
Viltgryte m/ tyttebær og poteter
Biff stroganoff m/ ris og grønn salat
Biff bourgogne og råstekte solørpoteter
1* servering 180,- per person
2* servering 250,- per person
Kaffepause
Kaffe kr. 25,-
Kaffe hele dagen kr. 60,-
Vaffel med syltetøy og rømme kr. 25,- (Allergener: 1,3,7 )
Vaffel med brunost kr. 25,- (Allergener: 1,3,7 )
Kanelknuter kr. 40,- (Allergener:1,3,7 )
Makroner kr. 20,- (Allergener: 3,7,6,8 )
Mokkakake kr. 40,- (Allergener: 1,3,7 )
Flapjacks med frukt kr. 40,- (Allergener: 1,3,7 )
Flapjacks med sjokolade kr. 40,- (Allergener: 1,3,6,7 )
Muffins med bringebær kr. 40,- (Allergener: 1,3,7 )
Muffins med blåbær kr. 40,- (Allergener: 1,3,7 )
Muffins med sjokolade kr. 40,- (Allergener: 1,3,7 )
Mini muffins kr. 26,- (Allergener: 1,3,7 )
Mini Doughnut kr. 20,- (Allergener: 1,6,7,8 )
Kjeks kr. 20,- 1
Fruktfat kr. 42,-
Bankett meny vår
Meny 1
Grillet blomkål
Karamellisert blomkålpuré, ristede mandler, rogn og kapers vinaigrette.
Kalvefilet
Soppstuing, grillet kål, pommes Anna og fritert rødbet
Tilslørte Hardangerplommer
625,- per person
Meny 2
Lettrøkt laks
Nordisk dressing, småsalat, vårløkmajones og rugcrumble
Gårdskylling
Fondantpotet, grillet gulrot, bakt purreløk og timiansjy
Tjukkmelk panna cotta
Syltet pære og havreflarn
595,- per person
Meny 3
Roastbiff
Steinsoppmajones, friséesalat, rødløk og kapers
Laks
Grønn asparges, saltbakte poteter, bakt regnbuegulrot og Sandefjordsmør.
Brownie Nemesis
Pisket crème fraîche og syltet kirsebær
595,- per person
Meny 4
Grønn asparges
Jordskokkpuré, jordskokkchips, syltet rødløk og sauce vierge
Confitert selleri
Bakte Solørpoter, selleripuré, stekt Portobello sopp,
Fennikel crudité, friséesalat og kapers vinaigrette.
Eplekompott fra Hardanger
Pisket gryr og frysetørket bringebær.
595,- per person
Pausemat ved foredrag
Rundstykker med assortert pålegg 40,- (Allergener: 1,7)
Baguette med roastbiff 70,- (Allergener: 1,3,7,12)
Baguette med røket laks og eggerøre 70,- (Allergener: 1,3,4,7)
Baguette med ost og skinke 70,- (Allergener: 1,7)
Baguette med reker 70,- (Allergener: 1,2,3,7)
Smørbrød med karbonade 72,- (Allergener: 1,7,12)
Smørbrød med reker 72 ,- (Allergener: 1,2,3,7)
Smørbrød med røket laks 72 ,- (Allergener: 1,3,4,7)
Smørbrød med leverpostei 72 ,- (Allergener: 1,4,7,12)
Smørbrød med brie 72 ,- (Allergener: 1,7)
Focaccia med kylling, tomat og pesto 72 ,- (Allergener: 1,7)
Focaccia med brie, ruccola og balsamico 72 ,- (Allergener: 1,7,12)
Focaccia med roastbiff, ramsløkmayo, syltet rødløk og salat 72,- (Allergener: 1,3,7,12)
Focaccia med røket laks, snøfrisk, gressløk og salat 72,- (Allergener: 1,4,7)
Focaccia med pulled pork, chipotlemayo, grønnsaker og salat 72,- (Allergener: 1,3,7)
Wraps med hummus og ruccola 80,- (Allergener: 1,3)
Wraps med bulgursalat med kylling og vårløk, Chiracha mayones 80,- (Allergener: 1,3)
Wraps med oksekjøtt med revet cheddarost, jalapenos, hvitløksdressing 80,- (Allergener: 1,3,7)
Wraps med bulgursalat med røket laks, vårløk mayones 80,- (Allergener: 1,3,4,7)
Wraps med coppa skinke med kremost, syltet beter 80,- (Allergener: 1,7,12)
Wraps med søtpotetpure, grillet grønnsaker, fetaost 80,- (Allergener: 1,7)
3* snitter 125,- (Allergener: 1,7)
4* snitter 155,- (Allergener: 1,7)
5* snitter 180,- (Allergener: 1,7)
Snitter kommer an på pålegget på andre allergener.
Rundstykker, baguette, smørbrød, wraps og snitter kan man få glutenfri.
Allergen-oversikt
Gluten= 1
Skalldyr= 2
Egg= 3
Fisk= 4
Peanøtter= 5
Soya/= 6
Melk= 7
Nøtter= 8
Selleri= 9
Sennep= 10
Sesamfrø= 11
Svoveldiolsid og sulfitter= 12
Lupin= 13
Bløtdyr= 14